Projectes

 

El PROJECTE WHY?

a la façana de Jesús Maria Sant Andreu

 

Algunes famílies i amics de lʼescola ens han preguntat sobre la tela que ara penja a la nostra façana. Pertany al projecte Why? que tot seguit us expliquem.
Lʼany 2013, la il.lustradora Carme Solé amb en Jaume Escala i amb motiu de la commemoració dels 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants, va desenvolupar el projecte Why? que implica a tota la ciutadania i que la convida a exposar als balcons els infants que ella mateixa ha pintat. Tots són infants reals, amb noms i cognoms i que han estat víctimes dʼalguna guerra i/o violència.
Podem veure aquests teles a diferents punts de Barcelona i fins i tot lʼAjuntament ha participat a aquest projecte.

La tela de la nostra façana és el retrat dʼuna nena mexicana desapareguda

Amb motiu del 80 aniversari del Gernika de Picasso i en el marc de la Setmana Cultural del col.legi, la Carme Solé ens va visitar el 18 de maig del 2017 i va pintar per a lʼescola una de les seves teles. En aquesta ocasió va representar el rostre dʼuna nena mexicana desapareguda. Mirar els ulls dʼaquest rostre ens fa reflexionar entorn de la infància i les conseqüències de les guerres.

La Carme Solé va pintar davant els alumnes

Mentrestant alumnes de Dibuix de ESO1, ESO4 i Batxillerat artístic van llegir en veu alta el llibre de Bertold Brecht il.lustrat per la Carme Solé, La croada dels nens.
Al final de la sessió, la Carme va respondre a les moltes preguntes que els alumnes tenien i sobre tot va donar savis i motivadors consells als alumnes de lʼitinerari artístic.
Avui ja podem contemplar a la nostra façana aquesta tela que servirà per fer de Sant Andreu un barri més solidari i reivindicatiu amb les víctimes de guerres i conflictes.

La nostra façana llueix més solidària

Ara la Carme està immersa en la preparació dʼuna gran exposició retrospectiva que podreu veure a partir del proper 19 dʼabril del 2018 al Palau Robert de Barcelona. Nosaltres, no hi faltarem!


Carme Solé amb la tela que va exposar la façana de lʼAjuntament de Barcelona

 

 

El grup de batxillerat artístic amb la Carme Solé

Si voleu llegir més informació sobre aquest projecte i sobre la pintora i il.lustradora Carme Solé us adjuntem uns links.

 

 

Enllaç a la notícia de La Vanguardia del projecte Why?

 

 

Enllaç a la web de lʼil.lustradora Carme Solé Vendrell

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad