Visites culturals

TEATRE- MUSEU DALÍ

“Crec que la vida ha de ser una festa continua”.
Salvador Dalí

El Teatre-Museu Dalí es un museu dedicat completament a lʼobra del gran pintor català Salvador Dalí (1904-1989), situat a Figueres (Girona), la seva ciutat natal.
És el segon museu més visitat de Catalunya i que es pot considerar tot ell com una gran obra dʼart plena dʼaltres obres dʼart.

Antigament lʼedifici va ser un teatre, destruït a la Guerra civil, i que Dalí va decidir convertir-lo en el seu gran projecte artístic. Es va ocupar personalment de tots els aspectes del museu i va aconseguir diferents espais amb peculiars combinacions de quadres, escultures,mobles, objectes naturals i altres curiositats.
Les parets i sostres tenen enormes pintures murals.Hi ha una espectacular cúpula transparent dʼestructura geodèsica i fins i tot podem visitar la seva tomba.
Totes aquestes admirables obres les hem pogut visitar de forma guiada a una sortida conjunta dʼalumnes del Batxillerat artístic i de la modalitat dʼHistòria de lʼArt.

El museu és una gran acumulació dʼelements variats i curiosos. La guia ens va ajudar a conèixer aspectes de Dalí i del museu que de vegades passen desapercebuts sense una mirada atenta

 

 

 

Vista exterior de lʼedifici i detall de lʼinterior de la cúpula

 

 

 

Aplicació tridimensional a la Sala Mae West del Museu Dalí

Tant a 1r com a 2n es treballen obres de Dalí com representant del surrealisme. Ara hem pogut conèixer directament moltes dʼaquestes obres.

 

 

Leda atòmica. Salvador Dalí (1949)
El quadre és una exaltació del seu amor per la Gala, la seva dona i musa

 

 

 

Dalí atòmic. Fotografia de Philippe Halsman (1948)

Per concloure la visita ens vam fer una foto a lʼestil del fotògraf Philippe Halsman que va retratar al Dalí amb la tècnica del “jumping style”, amb lʼefecte de que a lʼescena sembla que tot i tothom “vola”.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad