Interioritat

Les nostres escoles de Jesús Maria   vam iniciar un projecte de formació per a la interioritat, perquè creiem que hi ha una gran necessitat de donar eines als nostres infants i joves en la societat en què vivim.

Ens trobem nens cada cop més inquiets que els hi costa reflexionar, a vegades es   mostren poc tolerants, no saben expressar les seves   emocions i no les gestionen convenientment. Per això creiem que educar en l’ interioritat és una urgència de la persona i de la societat.

La interiorització és una dimensió constitutiva de tota persona. És un camí, un procés que ajuda a anar descobrint tot el teu ser. Tota persona té una dimensió corporal, una dimensió afectiva i una dimensió racional. Però també hi ha una dimensió molt més profunda que és la nostra interioritat, el nostre món interior. Tenim la possibilitat de mirar cap a dins, de ser i créixer com a persones.

La nostra feina consisteix en anar capacitant als nens per a què vagin aconsegueixin un major coneixement d’ells mateixos, una millor relació amb els altres i facilitar-li l’obertura cap a la transcendència.

Volem aconseguir que els nens puguin expressar els seus desitjos, pensaments, sentiments, emocions, que tinguin consciència del bé i del mal,   que desenvolupin el sentit del perdó, de la justícia, del silenci, de la solidaritat.   Aniran tenint consciència que ell com a persona és important, veurà que el seu Jo és únic, i que és una persona lliure i responsable. Veuran que poden decidir i que han de ser responsables de les seves eleccions, i s’aniran fent responsables de la seva pròpia llibertat.

Ho fem a partir d’experiències i activitat s que fomenten el valor del silenci, l’acceptació d’un mateix, treballant valors com la serenitat, la valoració de la dignitat de les persones, el perdó, la cura i respecte per l’entorn, la sensibilitat per captar la bellesa de les coses..

En aquest Projecte treballem tota l’escola de forma interdisciplinar. Totes les persones que col·laborem en l’educació dels nens formem part part d’aquest projecte. Per què hem de tenir clar que educar és treure el millor de cada persona.


Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad