Pastoral JM

Pastoral JM

Com a escola cristiana, la pastoral és l’eix vertebrador de tota la nostra tasca educativa i, per tant, és un dels àmbits més importants de la formació dels nostres alumnes.

La pastoral de la nostra escola s’inspira en la manera de fer de Sta. Claudina Thèvenet, amb un estil senzill, obert, atent als més febles, que dóna molta importància a l’acompanyament personal dels alumnes.

L’objectiu últim de la pastoral és fer-los una proposta de vida cristiana com un camí per a ser feliç.

Educació integral

La nostra proposta pastoral s’emmarca dintre de l’educació integral de la persona.
Parlar d’educació integral significa formar totes les dimensions de la persona: corporal, psicològica i emocional, intel·lectual, social, artística i espiritual.
Per a nosaltres és important no quedar-nos en la formació simplement acadèmica. Sinó que volem anar més enllà.
De fet, la pastoral de l’escola treballa totes les dimensions que queden fora de l’àmbit purament acadèmic, oferint-los una formació humana, social i espiritual.
Això ho fem com una proposta de vida, no com una imposició, sinó respectant la seva llibertat d’elecció, no donant per suposada la seva adhesió personal a la fe.
Aquesta proposta és una invitació per a tots, tant aquells que busquen una formació cristiana com per aquells que tenen altres opcions personals.

Objectius

Els objectius centrals de la nostra tasca són:

 

  • ajudar els nostres alumnes a desvetllar la seva dimensió transcendent
  • donar-los eines per buscar les seves pròpies respostes
  • orientar-los per a la recerca de sentit a la pròpia vida
  • ajudar-los a desenvolupar una manera responsable d’estar al món perquè prenguin les seves opcions de manera reflexionada i lliure
  • formar-los perquè assumeixin la responsabilitat de les seves pròpies opcions
  • sensibilitzar-los envers altres realitats del món que necessiten ser transformades
  • acompanyar-los en el seu procés de creixement humà i de fe

Activitats

 Les activitats que proposem s’agrupen en tres àmbits

  • la interioritat
  • el temps de lleure
  • el contacte amb altres realitats
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad