Jornades Culturals 2018

El viatge de lʼALÍCIA

i lʼaventura de créixer

 

Enguany recordem els 120 anys de la mort del Lewis Carroll. Va ser el creador de lʼAlícia, el personatge representat per una nena aventurera i curiosa que viatja al País de les Meravelles i a Través del mirall. Ambdós són móns fantàstics i surrealistes que amaguen significats interessants.

Alícia, al principi, està desorientada i els personatges que va trobant no lʼescolten ni la comprenen. Es sent frustrada, plora i passa per importants canvis físics (creix molt de sobte, es fa molt petita…) 

Un cop passa un temps comença a ser més autònoma i fins i tot es rebela i expressa les seves opinions, fet que a lʼAnglaterra del sXIX era impensable en un nen.

Totes aquestes aventures simplement ens mostren que: Fer-se gran no sempre és fàcil

I com ho fem?Sembla complicat però al final tots creixem i trobem el nostre lloc. Per fer-ho contem amb algunes estratègies: els nostres punts forts i febles

  • Quines són les coses que et donen energia extra, que et fan sentir bé, vital i amb ganes?
  • I contrariament, quines són les que et fan sentir malament, et provoquen pors?

 

Lʼexposició

 

En el marc de la Setmana Cultural, ens hem dibuixat a un autoretrat amb elements que representen les nostres fortaleses i febleses. Poden ser símbols de poder i força així com també de pors i emocions baixes. Tots ells també són part del nostre món i autoretrat interior.

El nostre autoretrat també creix, observeu com tots aquests dibuixos formen part dʼun projecte que va des dʼinfantil, passant per primària, ESO i fins batxillerat. Amb aquesta exposició admirem els retrats de nens de totes les edats i  comprovem com tots compartim la mateixa aventura: lʼaventura de créixer!

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad