Jornades Culturals 2017

QUÈ ÉS MILLOR TENIR O ÈSSER ?

SI HAGUÉS DE MARXAR TU MʼACOLLIRIES?

80 ANYS DEL BOMBARDEIG DE GERNIKA

A partir de fotos importants per nosaltres, hem dibuixat com serien després dʼun bombardeig com el de Gernika.
Hem sentit tristor representant la destrucció i la pèrdua de les coses que tenen un gran valor sentimental a la nostra vida.
Els conflictes bèlics destrueixent tot i obliguen a milers de persones a marxar de la seva terra.
Ens hem dibuixat com refugiats, acompanyats per les persones i éssers que estimem i que ens acompanyarien en el nostre exili.

La principal inspiració per realitzar-lo ha estat el projecte Why? de la Carme Solé, il.lustradora que, amb gran sensibilitat, ens fa fixar la mirada en els nens de la guerra a través de les seves pintures i teles al carrer.
Amb aquests dibuxos hem intentat entendre com és de difícil haver de marxar de la teva casa i ciutat per buscar un lloc segur on sobreviure als horrors de la guerra.


“No, la pintura no está hecha para decorar
las habitaciones.
Es un instrumento de guerra ofensivo
y defensivo contra el enemigo”.

Pablo Picasso

Aquesta reivindicativa frase de Picasso ha estat el punt de partida per a que els alumnes de Dibuix artístic donéssin la seva visió particular i creativa dels conflictes armats avui dia.
Imatges que ens conviden a reflexionar sobre la lluita de poder i lʼactitud que tenim com a ciutadans.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad