Exposició BTX Artístic La lògica de l’Alícia

Exposició a la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet

19 març- 29 abril 2018

LA LÒGICA DE L’ALÍCIA

120 anys del Lewis Carroll.

 matemàtic i escriptor britànic (1832-1898)

 

La literatura del Lewis Carroll, mostra l’interès que prestava a l’estudi de les paradoxes, a la lògica i els sil.logismes.

Les seves obres més conegudes són Alícia al País de les Meravelles i Alícia tras el mirall.

En aquestes aventures, l’Alícia es troba en nombroses situacions amb personatges estrambòtics que l’obliguen a fer-se preguntes de categoria matemàtica i filosòfica.

Aquests problemes generen escenes surrealistes que hem volgut representar visualment reinterpretant els diversos elements (objectes i animals) del famòs conte.

Amb aquesta exposició mostrem com l’Alícia es transforma, varia i es juxtaposa al mateix ritme que un entorn màgic ens mostra altres maneres d’entendre el món.

Com diu l’Alícia: “sabia qui era aquest matí, però he canviat vàries vegades al llarg del dia”.


La lògica de Carroll no és una lògica que es preocupa pels fonaments de les Matemàtiques, és més bé una lògica per a curiosos.

Carroll considera la lògica com una de les més altes recreacions de la ment. Una lògica lúdica de la que ens hem apropiat per a crear unes originals operacions matemàtiques, el resultat de les quals és la combinació creativa de les formes i el seu valor simbòlic.

“ Cap fòssil pateix un desengany amoròs”

“ Una ostra pot patir un desengany amoròs”

Conclusió: “ Les ostres no són fòssils”

Lewis Carroll

Totes les il.lustracions d’aquesta exposició han estat realitzades pels alumnes de Dibuix Artístic de 1r del Batxillerat artístic

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad