Projectes

EL QUADERN DʼARTISTA

 

 

Cada principi de curs obsequiem als nostres alumnes del Batxillerat artístic amb un quadern petit de dibuix amb lʼobjectiu que es converteixi, amb la seva intervenció, en un quadern dʼartista.

Ens agrada la definició del dissenyador Pep Carrió: “el quadern és lʼespai al que està permés equivocar-se, experimentar, provar coses… és un territori personal que fa front a la pressió de les obligacions i del dia a dia”.

 

 

El quadern artístic és una manera dʼescriure gràfica i visualment sobre les nostres idees, reflexions, somnis… Poden ser dibuixos molt acabats o simplements esbossats, petites pintures, anotacions arbitràries, caricatures, preparació de treballs de classe, inspiracions o recerques, errors transformats en encerts, apunts del natural i dʼimaginació… al  quadern hi cap tot.

No és necessari que hagi una connexió entre totes les pàgines, encara que quan revisem un quadern comprovem que tot el que hi ha, dʼalguna manera, parla de nosaltres.

 

 

Tal com fan els artistes, també animem als nostres alumnes a que sempre portin a sobre un quadern per deixar constància de la seva visió personal. Qualsevol tema és bo per ser observat i representat, i fins i tot podem treballar en diferents quaderns alhora.


A lʼinterior es poden utilitzar totes les tècniques: llapis, aquarel.la, retoladors, collage, ceres, bolígrafs…el més important és experimentar i disfrutar.

Crear-se la rutina de dibuixar habitualment al quadern és part important del procès dʼaprenentatge i una eina imprescindible per a qualsevol creatiu.

A aquest article podeu veure algunes pàgines de diferents quaderns dʼalumnes. Una selecció per enriquir-nos de la diversitat de llenguatges.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad