Exposició BTX Artístic

#BOOKFACE

Un altre manera de mirar els llibres

 

Els alumnes de 2n del Batxillerat artístic exposen a la Biblioteca de La Sagrera-Marina Clotet una sèrie de fotografies molt originals.
Desprès de redissenyar la portada de llibres i dʼalgunes pel.lícules van crear el seu propi #bookface. El resultat ha estat unes atractives i originals fotografies que recomanen els seus títols favorits als usuaris dʼaquest espai.

#bookface de Harry Potter

#bookface de Frida Kahlo

Amb les xarxes socials arriben noves maneres creatives per recomanar llibres. Primer van ser els booktubers i ara també el hashtag #BookFace. Com sugereix el terme, el joc consisteix en compartir una fotografia encaixant el rostre (o una altra part) a la portada dʼun llibre.

Tot va començar al 2015 a la Biblioteca Pública de Nova York, quan Morgan Holzer, responsable dʼequipament, buscava noves fòrmules per fomentar la lectura. El treballador volia canviar la percepció dʼalgunes persones de que les biblioteques no eren un lloc divertit i va pensar que les xarxes socials podien jugar al seu favor.

#bookface de Rurouni Kenshin

#bookface de No està escrit a les estrelles

Holzer es va inspirar en altre popular joc, #Sleeveface, al que la gent utilitzava portades de discos mítics sobre la seva cara, i el va adaptar al seu propòsit. El resultat va ser tan celebrat que llibreries de tot el món es van sumar a lʼiniciativa. De fet, algunes biblioteques públiques de Barcelona acostumen a compartir els divendres a les seves xarxes alguns muntatges.

El hashtag ha resorgit actualment de la mà de la llibreria francesa Mollat, la qual publica regularment al seu Instagram aquestes originals fotografies.
Lʼexposició es podrà visitar fins a finals del mes dʼabril. I aprofitant la visita podràs conèixer nous llibres que la biblioteca també té com a prèstec.

 

Vista dʼuna part de lʼexposició #bookface a la Biblioteca La Sagrera
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad