Apadrinament lector

L’apadrinament lector és una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes de 6è de Primària que fan de padrins de lectura i els alumnes de 1r de Primària que fan de fillols. El fet de ser padrí de lectura representa que l’alumne padrí adquireix el compromís principal de vetllar per l’aprenentatge lector del seu fillol.

Pretenem dinamitzar l’aprenentatge de la lectura, apropar el text als infants a través de la tutoria entre iguals i en contextos significatius d’aprenentatge.

Entre tots els objectius que treballem els principals són:

  • Potenciar els aprenentatges per part de tots els participants (padrins i fillols )
  • Crear contextos significatius d’aprenentatge (llegeixo perquè algú m’entengui, llegeixo per algú que li interessa escoltar-me )
  • Establir lligams afectius entre padrins i fillols al voltant de la lectura i envers altres situacions a l’escola
  • Generar una experiència positiva i plaent de lectura
  • Millorar la competència comunicativa de fillols i padrins
  • Els padrins milloren en els seus aprenentatges i especialment en la lectura i domini del codi i també en l’augment de responsabilitat personal, ajuda i cooperació més enllà de l’aula.

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad