ELS NOSTRES PERIODISTES TORNEN A LA REDACCIÓ JM.

Els alumnes de COMUNICACIÓ de 3r d’ESO han elaborat un curs més, les revistes de l’escola. Enguany hem realitzat la tercera edició de la revista i ja es va notant l’experiència en el resultat final.

Organitzats per classes i com si fos una redacció de periodistes, els estudiants han elaborat la revista escolar del primer trimestre del curs 2022-2023 amb les notícies i els fets més rellevant que hem viscut a l’escola.

La redacció de periodista JM implica un treball conjunt de 30 persones (tres classes de 3r d’ESO amb 30 alumnes cadascuna), on una d’elles per cada classe és assignada com a director/a de la revista. La resta de companys s’han repartit en petits grups de treball simulant departaments d’una redacció: equip de notícies, entreteniment, esports, cultura, entrevistes, maquetació, entre d’altres.

El resultat no pot ser més satisfactori. Els alumnes aprenen i valoren la importància del treball en equip, aprenen a fer de periodistes per l’escola buscant les notícies, els esdeveniments i els actes més importants celebrats en el moment de la seva elaboració. Un projecte comú de tota l’escola on els més petits de P-3 i els més grans de Batxillerat es veu representants.

Treballen les competències lingüístiques en la redacció i elaboració dels escrits, la matemàtica en l’estructura, control del paginat i l’espai en el disseny, l’emprenedora en la creació d’un model propi de revista, la ciutadana i personal en el treball en grup, i la digital en l’elaboració de la mateixa revista.

En definitiva, un projecte engrescador no només pels alumnes de tercer, sinó per tota l’escola, que esperem que segueixi el seu curs de creixement i implicació de més personal de l’escola; alumnes i professors, per un resultat encara més complet.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad