VIATGE AL CERN

Entre els dies 29 de setembre i 1 d’octubre, 24 dels nostres alumnes de 2n de batxillerat varen poder gaudir d’una estada a la ciutat suïssa de Ginebra. Això va ser possible gràcies a que el Centre Europeu de Recerca Nuclear (CERN) va escollir, una altra vegada,  la nostra escola per formar part del seu programa S’Cool LAB+ de recerca en la millora de la didàctica de la física.

El matí del divendres 30 de setembre, els nostres alumnes, juntament amb dos professors, i un grup format per ex-alumnes i famílies de l’escola, varen poder fer una visita a les instal·lacions del CERN, on varen veure el centre de control de l’experiment ATLAS i el primer col·lisionador que va estar operatiu a Europa, el ciclosincrotró.

A la tarda, ja només alumnes i professors, varen realitzar pràctiques al taller. En una es va procedir a la construcció i operació d’un detector de partícules dels tipus cambra de boira. En l’altra, es va treballar amb materials superconductors per tal de conèixer les seves característiques i aplicacions.

Aprofitant l’estada a la ciutat, el 29 també es va recórrer el centre de la ciutat, visitant per exemple la catedral de Sant Pere, i la vora del llac, observant el jet d’aigua i el rellotge floral. El dia 1, tampoc vàrem deixar la ciutat abans de fer una visita al museu d’història natural de la ciutat, que tant val la pena conèixer.

Ha estat, sense cap mena de dubte, un premi i un honor poder formar part d’una institució com el CERN, i desitgem que en el futur, altres grups d’alumnes, pudin gaudir de la mateixa experiència. 

 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad