Premi Jove Còmic de Sant Martí

ARIANA GARCÍA
Guanyadora del Premi Jove de Còmic de Sant Martí

El jurat del 8è Premi Jove de Còmic de Sant Martí per a la prevenció i l’erradicació de la violència masclista ha atorgat el Premi del Jurat en la categoria A a Ariana García, alumna de 2n curs del Batxillerat artístic, pel seu còmic titulat No te ahogues.

Ariana García, recollint el Premi del Jurat pel seu còmic No te ahogues.

El jurat ha destacat del còmic premiat la capacitat de visibilitzar la sororitat i la importància del recolzament mutu entre dones en la lluita contra les violències masclistes i per construir un missatge estructurat, clar i fresc, i una narrativa visual que fa del missatge quelcom potent i ben resolt.

El premi va ser entregat el 6 de juny a la sala d’actes de la Biblioteca pública Gabriel García Márquez. En el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Districte de Sant Martí amb el suport de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, i en col·laboració amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona i del Consell de Dones del Districte, convoca anualment el Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de la violència masclista. Aquest premi té com a finalitat sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’erradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència. El Premi compta amb la col·laboració de l’Escola Joso, Norma Editorial, la Cooperativa Trama SCCL, Casa Piera i Ficomic (Federació d’Institucions Professionals del Còmic).

Tots els premiats en la 8ª edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí.

 

Còmic premiat No te ahogues de l’Ariana García.

Des de l’assignatura de Dibuix artístic cada curs fem un debat sobre la violència masclista, compartint com la viuen ells en el seu dia a dia. Des d’aquest diàleg pensen com representar-ho a un còmic que després presentem al Concurs Jove de còmic de Sant Martí.

Podeu veure tots els còmics que des del col.legi hem presentat enguany en els enllaços següents.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad